A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE COLABORARE INTRE ROMÂNIA ȘI BULGARIA PRIVIND PROIECTUL PRIN CARE A FOST DEZVOLTAT UN SISTEM ÎMPOTRIVA INSECTELOR DĂUNĂTOARE

A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE COLABORARE INTRE ROMÂNIA ȘI BULGARIA PRIVIND PROIECTUL PRIN CARE A FOST DEZVOLTAT UN SISTEM ÎMPOTRIVA INSECTELOR DĂUNĂTOARE

În cadrul conferinței de încheiere a proiectului ”Dezvoltarea și adoptarea unui parteneriat instituțional comun privind gestionarea riscurilor privind proliferarea excesivă a insectelor care afectează sănătatea și siguranța publică în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria, Plamen Stoilov, primarul districtului Ruse și Gabriel Șebe, președintele Asociației ”Natura Vie” au semnat contractul de colaborare în vederea implementării sistemului de combatere a insectelor dăunătoare. La eveniment au luat parte și reprezentanți ai Primăriei Giurgiu.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea considerabilă a prevenirii și gestionării riscurilor comune în domeniul insectelor în regiunea transfrontalieră prin dezvoltarea unui parteneriat instituționalizat comun. Proiectul va duce la formarea unui parteneriat instituțional bazat pe expertiză și progres tehnologic, cu comitete clare ale instituțiilor competente și un mecanism de actualizare și consolidare a managementului comun al riscurilor.

Prin implementarea acestui sistem a fost urmărită combaterea insectelor dăunătoare, în special a țânțarilor, sistem de care vor beneficia toate localitățile române și bulgare afiliate Asociației Municipiilor Dunărene, respectiv și municipiul Giurgiu. Sistemul dispune și de o bază de date care le permite celor implicați să gestioneze mai bine situația.

Proiectul este finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020, valoarea acestuia fiind de 1 347 194,38 euro, pe o perioada de 24 luni.

Ultima modificare: 17.01.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul SEMINAR DE INFORMARE POR 2014-2020 DESTINAT POTENȚIALILOR BENEFICIARI DIN GIURGIU ȘI TELEORMAN

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.